Valokuvaaja Salla Seeslahti

Finish Photo Awards

Finish Photo Awards
27.09.24

Se aika vuodesta koittaa kun ammattivalokuvaajat kohtaavat Finis Photo Awards kilapilun finaali viikonlopussa. Kuvia selatessa ja lähettäessä finaaliin pääsy on oikeastaan ainut tavoite itselle. Kuvaajan työ on sosiaalista, mutta itse ainakin koen välillä yksinäisyyttä ja kaipaan kuvaaja kollegoita ympärille, he ymmärtävät ja tuntevat haasteet, antavat vinkkejä ja kertovat avoimesti omista ratkaisuistaan yrittäjänä. Odotan myös innolla tuomarointia, joka avoin tilaisuus. Viisipäinen tuomaristo analysoi tarkalla kammalla kuvia ja antaa rakentavaa palautetta, se kouluttaa katsomaan kuvia, mikä on ainakin omaa työtä kohtaan arvokasta, sillä omille kuville sokeutuu ja myös tunneside mikä kuvaa kohtaan on syntynyt häiritsee kuvan analysointia, tässä ovat oikeastaan juuri syyt miksi olen innostunut myös kilpailuista. Toki myös menestyminen tuntuu hyvältä, kukapa ei haluaisi menestyä? Mutta taso on erittäin kova, joten olen erittäin tyytyväinen finaalipaikkaan.

Kilpailtua on tuli myös tänä vuonna International Photo Awardsissa josta irtosi kunniamaininta, tämä on suuri ja kansainvälinen kisa sekä Federation of European Photographersissä jossa useampi kuva sai tunnustusta.

Kannustankin kaikkia kuvaajia kokeilemaan siipiään kilpailuissa, se on oiva tilaisuus katsoa kuviaan toisen silmin ja kehittää tekemistään eteenpäin!

Huom. Blogin kuvat eivät ole kilpailleet.