Valokuvaaja Salla Seeslahti

Muistot talteen – ylioppilaskuvaus, joka jää elämään

Muistot talteen – ylioppilaskuvaus, joka jää elämään
03.10.24

Mikä on ihanampaa kuin saada ikuistettua elämän suuria hetkiä kauniiksi muistoiksi? Ylioppilasjuhla on juuri tällainen hetki – se on pysähdys nuoruuden ja aikuisuuden rajapinnalla, täynnä unelmia, tavoitteita ja saavutettuja haaveita. Ylioppilaskuva on tärkeä osa tätä juhlaa, ja sen avulla voit aina palata takaisin tuohon hetkeen.

Ylioppilaskuvaus on minulle enemmän kuin pelkkä kuvaustilanne. Se on tilaisuus nähdä ja tuoda esiin jokaisen nuoren oma tarina. On ihana hetki, kun kameran edessä esiintyy persoonallisuus, rohkeus ja tulevaisuuden odotukset – ja nämä kaikki tallentuvat kuvaan. Kuvauksissa tärkeintä on rento ja lämmin ilmapiiri, jotta kuvattava voi olla täysin oma itsensä. Siinä piilee ylioppilaskuvan kauneus: se ei ole vain poseeraus, vaan heijastus siitä, kuka kuvattava oikeasti on.

Monesti nuoret (ja heidän vanhempansa) miettivät, millainen olisi täydellinen ylioppilaskuva. Kannustan aina asiakkaitani miettimään, missä he tuntevat olonsa kotoisaksi.

Miljöökuvaukset Pohjois-Karjalan kauniissa luonnossa tuovat kuviin ainutlaatuista tunnelmaa. Onko jokin tietty paikka, joka merkitsee sinulle erityisesti? Se voi olla täydellinen miljöökuvauspaikka, ja yhdessä voimme suunnitella kuvauksen juuri sinulle sopivaksi.

Ennen kuvausta pidämme aina lyhyen suunnittelutuokion, jossa käydään läpi toiveet ja ajatukset kuvan tyylistä ja tunnelmasta. Vaatteet ja rekvisiitta ovat myös tärkeä osa valmistautumista, ja olen huomannut, että luonnolliset sävyt ja pienet yksityiskohdat, kuten hatut tai hiuskoristeet, tuovat kuviin juuri sen oikean fiiliksen.

Jokainen nuori on ainutlaatuinen, ja haluan, että se näkyy myös kuvissa. Kuvat eivät ole vain muistojen tallentamista, vaan ne ovat kertomus siitä, kuka olet juuri nyt. Kun vuosien päästä katsot näitä kuvia, toivon, että voit palata tähän hetkeen, täynnä iloa, ylpeyttä ja odotusta tulevasta.

Jos siis mietit, milloin on oikea hetki varata ylioppilaskuvaus Joensuussa tai ympäröivässä Pohjois-Karjalassa, nyt on se hetki! Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä kuvaus, joka säilyy arvokkaana muistona vuosienkin päästä.

-Salla-